top of page

PSYCHOLOOG CHRISTOPHE DALLE

Untitled.jpg
Home: Welkom
Home: Over
7CC9A97C-0415-4844-8600-04BC3AB4CD2F.heic

AANBOD

INDIVIDUELE (CONTEXTUELE) THERAPIE

Contextuele therapie is een sterk integratieve aanpak, ontwikkeld door psychiater Ivan Boszomernyi-Nagy.

 

Bij de contextuele therapie worden inzichten uit de traditionele, individu  gerichten therapieën, gecombineerd met technieken en inzichten uit de systeemtherapie.

De hoofddoel is om samen op zoek te gaan naar de oorsprong van onevenwichten of kwetsures op te sporen, over de generaties heen. Daarbij worden ook de familie, vrienden of zelfs je werk bekeken.

Wanneer de oorsprong van conflicten en disbalansen herkend wordt, kan er gewerkt worden naar herstel. Door inzichten, begrip en erkenning is het mogelijk om de balans opnieuw in evenwicht te brengen, contact te herstellen of te werken rond aanvaarding.

INDIVIDUELE TRAUMA THERAPIE

Wanneer iemand een potentieel psychisch trauma meemaakt, laat dit altijd diepe sporen na. Sommigen kunnen daar spontaan van herstellen. Anderen blijven echter steken in trauma-tijd. Dan blijf je steken in overlevingsreacties die zowel lichaam als geest uitputten. 

In zo'n geval is het belangrijk om langs te gaan bij een trauma-psycholoog. Aan de hand van psycho-educatie, gesprekstherapie en EMDR, help ik je terug te herstellen van deze traumatische ervaringen. 

RELATIE THERAPIE

Relaties zijn een bron van verbinding.
Maar soms komen er ook spanningen in de verbinding tussen mensen. Wanneer koppels er niet in slagen deze spanningen samen op te lossen, lopen deze alleen maar verder op. Dan is het nodig om samen me een neutrale derde op zoek te gaan naar bronnen van deze spanningen en samen te zoeken naar hernieuwde verbinding. 

Home: Diensten
Home: Openingstijden
Home: Contact
bottom of page